Suroviny na domácí čokoládový zábal
- 5 čerstvých jahod,
- 150 gramů hořké čokolády (kousky),
- 85 ml medu,
- 125 ml šampaňského.
Recept na domácí čokoládový zábal
Začněte tím, že si opatrně a pomalu roztavíte čokoládu na sporáku nebo v mikrovlnné troubě. Rozmixujete jahody, med a šampaňské, dokud nevytvoří hladkou hmotu. Pak za stálého mixování do této hmoty přidáváte čokoládu. Výsledkem musí být spojení čokolády a jahodového pyré a vytvoření pasty.
Postup domácího čokoládového zábalu
Před tím, než půjdete do vany nebo sprchy, tak si odrhněte starou kůži nějakým kartáčem nebo rejžákem. Toto odrhnutí pomáhá tomu, aby nanesený čokoládový zábal mohl lépe odstranit odumřelé kožní buňky a mohl hlouběji proniknout do pokožky. Naneste čokoládovou pastu pomocí štětečku. Měli byste použít pastu po celém těle a zastavit se až u krku. Pak nechte pastu působit po dobu 15 minut a v případě potřeby postříkejte vodou, aby se udržela pokožka i zábal stále vlhké. Pokud je pasta vlhká, bude snadnější její odstranění. Odstraňte zábal teplou sprchou a pomocí hydratačního prostředku, dle svého výběru namažte po sprchování svou pokožku. Tento zábal je nejen dobrý způsob, jak se sami léčit doma, ale je také velmi přínosný pro vaši pokožku. Pokud jste trochu znepokojeni vysokým obsahem kalorií ve své oblíbené čokoládě, tak ji raději použijte jako součást svého domácího zábalu, protože kalorická čokoláda pak obohatí vaše boky jen zvenčí.
Autor: ©Jakub Vinš
Foto: ©André Karwath aka