Warfarin a citrony
Vysoké dávky vitamínu C snižují antikoagulační aktivitu Warfarinu. Proto by pacienti užívající Warfarin neměli současně užívat vitamín C v dávkách vyšších než 500 mg denně.
Zdroj: Warfarin a zelenina
Vysoké dávky vitamínu C snižují antikoagulační aktivitu Warfarinu. Proto by pacienti užívající Warfarin neměli současně užívat vitamín C v dávkách vyšších než 500 mg denně.
Zdroj: Warfarin a zelenina
V naší poradně s názvem CO NEJÍST PŘI UŽÍVÁNÍ WARFARINU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Slava.
Mohu jíst švestkové koláče, buchty a kyselé zavařované okurky. Děkuji za odpověď.
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.
Když užíváte Warfarin, tak můžete jíst všechno, jen u některých věcí musíte dávat pozor na snědené množství. Z vašeho výčtu stojí za zmínku zavařené okurky, protože ty mají vyšší obsah vitamínu K a je třeba s nimi počítat v celkovém denním příjmu vitamínu K.
- Švestkový koláč o průměru 10 cm má přibližně 6 mikrogramů vitamínu K.
- Buchty mají zanedbatelné množství vitamínu K, ať už mají náplň tvarohovou nebo makovou. Pokud jsou s povidly ze švestek, tak jedna buchta bude obsahovat zhruba 4 mikrogramy vitamínu K.
- Zavařené okurky (jedna malá sklenička 250 ml) bude obsahovat přibližně 25 mikrogramů vitamínu K. Pokud byste snědla v jednom dni 4 skleničky okurek, tak byste vyčerpala všechen povolený limit pro příjem vitamínu K a v tom dni byste již nemohla jíst žádné jiné potraviny s vitamínem K.
Zdraví Cempírek!
Zdroj: Příběh Warfarin a co nejíst při jeho užívání
Konzumace červené řepy s užíváním Warfarinu se nevylučuje, ale je důležité přijímat zhruba stejné množství zeleniny denně.
Zdroj: Warfarin a zelenina
V naší poradně s názvem KYSELÉ OKURKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana kudkackova.
Mám ráda domácí kysele okurky mužů je jíst samozřejmě v minimálním množství díky Kudláčková
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.
Při Warfarinu je důležité udržet každý den stejné množství přijatého vitamínu K ve výši 90 mikrogramů. Kyselé okurky mají středně vysoký obsah vitamínu K. Takže jednoduše, když si dáte kyselou okurku, tak ten den vyřaďte jinou potravinu se středním obsahem vitamínu K. Pokud sníte na posezení jednu sklenici kyselých okurek, tak tím přijmete asi jednu čtvrtinu celkového množství vitamínu K. Čili okurky ano, ale jen jednu nebo dvě a zároveň snížit příjem jiné zelené potraviny, kterou byste jinak v ten den snědla.
Zdraví Cempírek!
Zdroj: Příběh Kyselé okurky
Pokud jde o zeleninu, ať už kořenovou, ale také rajčata, okurky, cukety, brambory, či listovou zeleninu, je možné ji konzumovat denně v menším stejném množství. Zakazuje se ale jíst například rukolu, polníček, čekanku, pampelišku či vojtěšku. Obiloviny můžete konzumovat bez omezení, luštěniny v pravidelném množství.
Zdroj: Warfarin - co můžu jíst
V příběhu SALÁTOVÉ OKURKY A WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kolorosová.
Dobrý den, prosím ruší salátové okurky a rajčata účinnost warfarinu, děkuji Kolorosová.
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Anna.
Dobrý den, mám problém se zubem moudrosti, právě mi začal asi růst, nevíte jak ztišit bolest bez nějakých chemikálii?
Zdroj: Příběh Salátové okurky a warfarin
Rajčata, kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel, ředkvičky, ředkev), okurky, papriky, cukety, brambory, houby, listovou zeleninu lze jíst denně v malém množství. Vojtěška, kapusta, pampeliška, čekanka, rukola či polníček nejsou povoleny.
Pokud jde o rajčata, smíte je jíst, ale jen v malém množství v gramážích doporučených lékařem nebo zdravotní sestrou (obvykle podle výsledků INR hodnot Quickova testu).
Zdroj: Warfarin a rajčata
V příběhu SALÁTOVÉ OKURKY A WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana BREZINOVA.
mohu jist okurky cerstve uzivam valfarin
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milds.
S okurkami a Warfarinem je problem. Tady je to vyřešeno s více informacemi: https://diskuze.ceskaordina…
Zdroj: Příběh Salátové okurky a warfarin
Citrony obsahují vitamin C. Vysoké dávky vitaminu C snižují antikoagulační aktivitu účinné látky warfarin. Pacienti užívající lék Warfarin by neměli současně užívat vitamin C v dávkách vyšších než 500 mg denně. Takže klidně citron do čaje lze použít.
Zdroj: Warfarin a ovoce
V naší poradně s názvem WARFARIN CO MŮŽU JÍST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iveta.
Dobrý den, užívám warfarin a chci se zeptat, zda mohu jíst okurky (čerstvé, sterizilované, kvašáky)
Děkuji
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.
Pokud jste na Warfarinu, tak byste měla udržovat příjem vitamínu K ve stravě na stabilní úrovni. Vitamín K je hlavně v zelených věcech. Ani okurka není vyjímkou. Obsah vitamínu K v okurkách není moc velký, takže když dostanete chuť na okurku, tak si ji s klidem dejte, ale v ten den už nejezte tolik zelených vecí, jako obvykle. Jedné okurce se vyrovná třeba jeden klas kukuřice, jedna velká hruška nebo menší brokolice.
Zdraví Cempírek!
Zdroj: Příběh Warfarin co můžu jíst
Chřest by pacient, který užívá lék Warfarin, neměl konzumovat ve vyšším množství, jelikož obsahuje velké množství vitaminu K.
Zdroj: Warfarin a potraviny
V naší poradně s názvem CO NEJÍST PŘI UŽÍVÁNÍ WARFARINU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sylva.
Warfarin a kysele zeli. Může se občas třeba 1krat za měsíc jedna lžíce krásného zelí uvareneho.
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.
Kysané zelí je skutečný poklad plný vitamínu C a prebiotické vlákniny a mělo by být konzumováno často, ikdyž užíváte Warfarin. Musíte ale vědět, že hrnek kysaného zelí obsahuje 30 mikrogramů vitamínu K a jde tedy o 1/3 denní dávky tohoto vitamínu. Za jeden den můžete sníst maximálně tři hrnky kysaného zelí, v takovém případě ale už nesmíte sníst nic, co je rostlinného původu v tom samém dni.
Zdraví Cempírek!
Zdroj: Příběh Užívání varfarinu
Konzumace červené řepy se s užíváním Warfarinu nevylučuje, ale je důležité přijímat zhruba stejné množství zeleniny denně.
Zdroj: Vitamín K a Warfarin
V příběhu WALFARIN A OKURKY,CUKETA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna Valentová.
Prosím Vás, zda se mohou jíst okurky a cukety. Okurky jsem četla, že loupané, ale cuketa nevím. Děkuji
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jan.
Dobrý den.Mužů cuketu, beru warfarin.Děkuji za odpověď.
Zdroj: Příběh Walfarin a okurky,cuketa
Nové tabletové léky na ředění krve, jako je například Pradaxa, Xarelto, Eliquis, se mohou v současné době podávat u všech indikací jako Warfarin.
Zdroj: Warfarin – nežádoucí účinky
Warfarin je jedním z léků proti srážení krve. Blokuje koagulační kaskádu a zabraňuje krvi, aby se srážela. Warfarin snižuje množství aktivního vitamínu K, který je potřeba pro tvorbu řady srážecích faktorů. Látky na podobném principu se používají i jako jed na krysy – krysa po jejich pozření zemře na vnitřní krvácení.
Zdroj: Lék warfarin
Větší množství zázvoru může zvýšit riziko tvorby podlitin a krvácení.
Zdroj: Warfarin a potraviny
Červenou řepu není třeba omezovat, jelikož patří mezi potraviny s nízkým obsahem vitaminu K.
Zdroj: Warfarin a potraviny
Med obsahuje střední množství vitaminu K, tudíž jej můžete konzumovat se střídmostí, aby nedocházelo k výkyvům vitaminu K a byl zajištěn stabilní příjem tohoto vitaminu.
Zdroj: Warfarin a potraviny
Pistácie ve 100g obsahují 26 mikrogramů vitamínu K. Tudíž se mohou při léčbě warfarinem konzumovat s obezřetností.
Zdroj: Warfarin a ořechy
Při užívání Warfarinu může lékař doporučit, abyste si hlídali konzumaci potravin s vysokým obsahem vitamínu K, jako jsou:
Množství vitamínu K v jednom hrnku syrových, vypeckovaných sladkých třešní je pouze 3,23 mikrogramů. Jak je vidět, tak třešně mají jen nízký obsah vitamínu K, což znamená, že pravděpodobně nebudou mít významný vliv na Warfarin. Jejich konzumace v nadměrném množství (na kila) by však mohla způsobit výkyv v příjmu vitamínu K, proto se během užívání Warfarinu vyhněte nárazové konzumaci velkého množství třešní i jakéhokoli jiného ovoce nebo zeleniny obsahující vitamín K.
Zdroj: Třešně a Warfarin
Pro zachování čistoty cév bez sraženin je vhodné používat zázvorovité rostliny, protože obsahují látku gingerol, ale opět v přiměřeném množství bez denních výkyvů.
Zdroj: Warfarin a zelenina
Mám ráda domácí kysele okurky mužů je jíst samozřejmě v minimálním množství díky Kudláčková
Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět
Mohu jíst švestkové koláče, buchty a kyselé zavařované okurky. Děkuji za odpověď.
Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět
Při Warfarinu je důležité udržet každý den stejné množství přijatého vitamínu K ve výši 90 mikrogramů. Kyselé okurky mají středně vysoký obsah vitamínu K. Takže jednoduše, když si dáte kyselou okurku, tak ten den vyřaďte jinou potravinu se středním obsahem vitamínu K. Pokud sníte na posezení jednu sklenici kyselých okurek, tak tím přijmete asi jednu čtvrtinu celkového množství vitamínu K. Čili okurky ano, ale jen jednu nebo dvě a zároveň snížit příjem jiné zelené potraviny, kterou byste jinak v ten den snědla.
Zdraví Cempírek!
Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět
Dobrý den, prosím ruší salátové okurky a rajčata účinnost warfarinu, děkuji Kolorosová.
Počet odpovědí: 3 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět
mohu jist okurky cerstve uzivam valfarin
Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět
Dobrý den, užívám warfarin a chci se zeptat, zda mohu jíst okurky (čerstvé, sterizilované, kvašáky)
Děkuji
Počet odpovědí: 3 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět
Warfarin a kysele zeli. Může se občas třeba 1krat za měsíc jedna lžíce krásného zelí uvareneho.
Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět
Prosím Vás, zda se mohou jíst okurky a cukety. Okurky jsem četla, že loupané, ale cuketa nevím. Děkuji
Počet odpovědí: 2 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět
Dobrý den.Mužů cuketu, beru warfarin.Děkuji za odpověď.
Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět
S okurkami a Warfarinem je problem. Tady je to vyřešeno s více informacemi: https://diskuze.ceskaordina…
Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět
Žloutnutí mladých plodů okurek může mít několik příčin. Mnoho vody nebo naopak málo. Nevhodné pH půdy. Pro okurky je nejlepší pH 6 až 6.5, tedy mírně kyselé (změřte pH vašehosubstrátu). Také prudké slunce dopadající přímo na plody může vést ke žloutnutí okurek. Normálně jsou plody okurek schované pod listy. Pokud je to váš případ, posilněte zastínění skleníku. A poslední důvod žloutnutí je nedostatek živin, zejména dusíku a síry, ale to je nepravděpodobné, když máte čerstvý kompost.
Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět
Dobrý den, pokud sním k obědu kyselé zelí nebo kapustu, mohu ten den vynechat dávku warfafinu?
Děkuji
Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět
Když užíváte Warfarin, tak můžete jíst co chcete. Jen u některých potravin musíte dávat pozor na množství. Jde především o zelenou zeleninu, jako je například zelí, kapusta, okurky, zelený hrách, chřest, jarní cibulka, brokolice. Vše, co je zelené a vyrostlo to, tak toho by se mělo jíst jen trochu. Všechno ostatní můžete jíst dle libosti.
Zdraví Cempírek!
Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět
Když užíváte Warfarin, tak můžete jíst jak cukety, tak i okurky, ale musíte hlídat množství. Není možné spořádat celou sklenici zavařených okurek na posezení, ale dvě okurky denně si dát můžete. Okurky i cukety, stejně jako všechno co je zelené, obsahují vitamín K a ten ve velkém množství brzdí účinky Warfarinu a hrozí ucpání cév sraženínou. Optimální množství vitamínu K přijetého ve stravě je 90 mikrogramů pro ženy a 120 mikrogramů pro muže. Ne méně ani ne více, každý den stejně. Jedna střední cuketa, kterou běžně koupíte v supermarketu obsahuje 9 mikrogramů vitamínu K. Jedna velká cuketa ze zahrádky obsahuje 14 mikrogramů vitamínu K. S okurkami je to horší, protože ty obsahují opravdu hodně vitamínu K. Jedna salátová okurka dlouhá 21 cm obsahuje 50 mikrogramů vitamínu K. Jedna zavařená okurka velká 9 cm obsahuje 30 mikrogramů vitamínu K. Jedna malá zavařená okurka obsahuje 17 mikrogramů vitamínu K.
Zdraví Cempírek!
Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět
Když užíváte Warfarin, tak můžete jíst všechno, jen u některých potravin je třeba hlídat množství. Vajíčka, jogurt a citrusy mimo grapefruitu můžete jíst bez omezení. Hlídat je třeba zelené potraviny, jako je kapusta, zelí (i to červené), okurky, brokolice. Zelené potraviny je možné konzumovat, ale jen v malém množství a každý den stejně.
Zdraví Cempírek!
Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět