Facebook Síť X Pinterest email tisk

Skořicová limonáda

Napsal Mgr. Jiří Dvořák

Naposledy upraveno

Hlavní stránkaByliny a čaje

SKOŘICOVÁ LIMONÁDA je jedno z témat, které se týká tohoto článku. Skořicová limonáda je perfektní na zchlazení v horkém letním dni a nic neudělá léto tak krásné, jako ledově vychlazená sklenice pikantní limonády! Tento osvěžující letní nápoj je tak snadný na přípravu a ideální způsob, jak využít přebytečné citrony.
Je skořicová limonáda zdravá?
Limonáda posiluje imunitní systém. Nejen, že nám poskytuje náš každodenní zdroj vitamínu C, ale výhody limonády jsou také vidět v jejích antioxidačních vlastnostech. Citrony poskytují antioxidanty, udržují nás zdravé a schopné bojovat s nemocemi. Jako bonus také antioxidanty pomáhají udržovat naši pokožku svěží!

Skořicová limonáda

Obsah článku

Rychlá limonáda ze skořice

Ingredience

  • 6 hrnků vody;
  • 3/4 hrnku cukru;
  • 2 tyčinky skořice;
  • 6 celých hřebíčků;
  • 1 velká limetka, nakrájená na tenké plátky;
  • 1 citron, nakrájený na tenké plátky;
  • 3/4 hrnku citronové šťávy;
  • ledové kostky.

Postup

Ve velkém hrnci přiveďte k varu 4 hrnky vody, cukr, skořici a hřebíček. Snižte teplo; vařte 10 minut. Odstraňte z tepla a vyhoďte skořici a hřebíček. Nechte zchladnout a nalijte do velkého džbánu. Vmíchejte limetku, citron, citronovou šťávu a zbývající vodu. Chlaďte alespoň 1 hodinu. Podávejte ve vychlazené sklenici v mrazáku. V případě potřeby ozdobte tyčinkou skořice. Lze podávat i teplé.

Skořicová limonáda se zázvorem

Ingredience

  • 1 na tenké plátky nakrájený citron;
  • 1,5 hrnku cukru;
  • 1 lžíce nastrouhaného zázvoru;
  • 1 tyčinka skořice;
  • 2 hrnky čerstvé citronové šťávy (asi 8 až 9 citronů);
  • 7 hrnků vody.

Postup

Vložte nakrájený citron, zázvor a všechen cukr do velké mísy nebo silného džbánu. Vše rozmačkejte šálkem na kávu nebo vařečkou. Vmíchejte nalámanou tyčinku skořice a citrónovou šťávu. Dejte stranou.

Nechte 30 minut odležet, aby se rozvinula kořeněná chuť. Sceďte do dvoulitrové konvice. Chlaďte, dokud nebudete připraveni k podávání.

Pikantní skořicová limonáda

S nádechem skořice, hřebíčku a nového koření je tato limonáda chutnou letní pochoutkou, kterou si oblíbí celá rodina. Tuto pikantní limonádu mají rádi i vybíraví jedlíci!

Ingredience

Pro kořeněný jednoduchý sirup

  • 1/2 hrnku cukru;
  • 2 hrnky vody;
  • 1/2 lžičky hřebíčku;
  • 6 cm skořicové kůry;
  • 1/2 lžičky nového koření.

Pro pikantní limonádu

  • 1 litr vody;
  • 4 až 6 velkých citronů, odšťavněných;
  • 1 citron, nakrájený na plátky;
  • jednoduchý kořeněný sirup.

Postup

Nejdříve si připravte jednoduchý kořeněný sirup.

Ve velkém hrnci smíchejte 2 hrnky vody, cukr, hřebíček, skořicovou kůru a nové koření. Pro dospělé můžete do kořeněného sirupu přidat trochu kajenského pepře. Dosáhnete tak pikantnější recept na limonádu.

Přiveďte k varu na středním plameni. Ujistěte, se že se cukr úplně rozpustil. Vařte 5 minut a poté sceďte pomocí jemného cedníku. Koření vyhoďte.

Nyní přistoupíme k výrobě pikantní limonády.

Ve velkém džbánu smíchejte jednoduchý sirup, studenou vodu a citronovou šťávu podle chuti. Dejte do lednice alespoň na jednu hodinu.

Podávejte ledově vychlazené s nakrájenými citrony na boku. Nepřidávejte led přímo do džbánu, zředí se tím celý džbán. Kostky ledu přidejte těsně před podáváním do jednotlivých sklenic.


přidejte sem svůj příspěvek

Něco Vám není jasné? Zeptejte se na to ostatních. Určitě Vám pomohou.
K zeptání použijte tento formulář.


Nadpis / Dotaz
Jméno
E-mail
Dokažte, že jste člověk a napište sem číslicemi číslo jedenáct.
Sdělení

Všechna políčka formuláře je třeba vyplnit!
E-mail nebude nikde zobrazen.


příběhy k článku
K článku zatím nebyl napsán žádný příběh.

Čaj z rýmovníku
<< PŘEDCHOZÍ PŘÍSPĚVEK
Zpracování listů Ginkgo biloba
NÁSLEDUJÍCÍ PŘÍSPĚVEK >>

Zajímavé články

novinky a zajímavosti

Chcete odebírat naše novinky?


Dokažte, že jste člověk a napište sem číslicemi číslo jedenáct.